onsdag 1. mai 2013

Torskefilet med hummus, bacon og eple.

Til 4 personer.

Ingredienser:

600g torskefilet

200g kokte kikerter

2 fedd hvitløk

1 ts malt spisskummen

1 ts malt paprikapulver

1/2 dl vann

saften av 1/2 sitron

1 dl olivenolje

salt og pepper

2 skiver bacon

1 eple

en liten brunt gressløk



1. Skyll kikerter og kjør med hvitløk, krydder, vann og olivenolje til hummus i en blender. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

2. Del torsken i fire biter, krydre den med salt og pepper og legg fisk og bacon på en stekeplate. Bak i ovnen på 200 grader celcius til fisken er gjennomstekt og baconet sprøtt, ca. 10-12 min.

3. Skrell og skjær eplet i terninger og finhakk gressløk. Anrett fisk, hummus, bacon, gressløk og epleterninger på fat og drypp over ekstra virging olivenolje og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar