torsdag 2. mai 2013

Potet og blomkålgrateng med skinke.

Ingredienser (til 4 personer).

200g kokt skinke

1/2 blomkål

1/2 brokkoli

1 løk

1 neve friske dill

3 poteter

2ss olivenolje

2ss mel

2dl lettmelk

2ss dijonsennep

salt og pepper

125g lett kremost


Slik gjør du:

1. Del blomkålen og brokkoli i buketter, finhakk løk og dill. Skjær skinke og poteter i små terninger. Ha potetene i en smurt ildfast form og bak i ovnen på ca 200 grader til de er møre, ca. 10 min.

2.Kok blomkål og brokkoli  møre i vann, ca, 5min, spar 6 dl av kokevannet til sausen og ha grønnsaker og skinke i formen.

3. Fres løk i olje, rør inn mel, spe med vann og melk, la småkoke i 5 min. Ha i sennep og dill, smak til med salt og pepper og topp med kremost. Stek i ovnen på 225 grader til den er gyllen, ca 10 min og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar