Ingredienser:
1/2L melk
100g mørk sjokolade
1/2ts pulverkaffe
1/2dl fløte
1ts sukker
4 kuler sjokoladeis
Dessuten:
50g melke sjokolade.
Tilberedning: 2-4 personer.
1. Varm opp melken i en kjele over svak varme. Finhakk sjokoladen. Ha den sammen med pulverkaffen i melken og rør om til det smelter. Avkjøl sjokolademelken litt, dekk til og sett den i kjøleskapet.
2. Ha fløte og sukker i en bolle og stivpisk fløten. Ha 1 til 2 kuler med sjokoladeis i avkjølte glass og fyll opp med den avkjølte sjokolademelken. Avslutt med en kremklatt på toppen.
3. Grovhakk melkesjokoladen og ha den i en kjele. Sett kjelen i vannbad til sjokoladen smelter. Hell den smeltede sjokoladen på et bakepapir og smør den utover med en bredbadet kniv eller en slikkepott til en glatt, ca 2mm tykk leiv.
4. Når sjokoladen begynnr å stivne, skrap sponene av, rull dem sammen og pynt den kalde sjokolademelken med små sjokoladesponruller..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar