Pudding:
smør og sukker til formene
70g mørk sjokolade
70g mykt smør
6 eggeplommer
1cl rom
6 eggehviter
salt
80g sukker
40g ristede, mate mandler
Saus:
1/4 dl melk
1dl fløte
1/2 vaniljestang
100gr mørk sjokolade, hakket
50g lys sjokolade, hakket
75g mykt smør
1cl konjakk
Tilberedning til 4 personer:
1.
Pensle puddingformene (À 8cm i diameter), strø med sukker og sett dem til avkjøling. Grovhakk sjokoladen, smelt den i vannbad og sett til avkjøling.
Rør smøret luftig og tilsett eggeplommene litt etter litt. Rør deretter inn sjokoladehakket og rom. Stivpisk eggehvitene tilsatt en klype salt og ca. en tredel av sukkeret. Ha tilslutt i resten av sukkeret. Vend en tredel av eggehviten inn i sjokomassen, deretter resten av eggehviten og mandlene.
2.
Forvarm stekeovnen til 250 grader. Fyll en langpanne med så mye kokende vann at vannet står ca. en tredel opp på formen. Fyll formene med pudding til det gjenstår ca. 2 cm til kanten. Sett langpannen på midterste rille og stek i 20 minutter. Ta langpannen ut, la den hvile en stund og hvelv puddingen ute av formen.
3.
SAUS:
Kok opp melk, fløte og vaniljestang. Ta kjelen av platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen smelter. Visp smøret luftig og rør det inn i sjokoladesausen. Rør til slutt inn ca 1cl konjakk og server med melisdryss til pynt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar