2ts svarte teblader,
1 kryddermål kanel, nellik-, kardemomme-, og ingefærpulver.
1 vaniljestang,
6 dl melk,
3ss kakaopulver,
100g mørk sjokolade,
1dl fløte,
1 ss melis,
4cl kokoslikør
kaneldryss til pynt.
Tilberedning:
Til 4 personer.
- Kok opp 2dl vann i en kjele, Ha i tebladene og kok opp en gang til. Trekk kjelen av platen. Ha i krydderiene og la teen trekke i 5 minutter.
2. Del vaniljestangen på langs, ha den i en kjele sammen med melk og kakao og varm opp. Finhakk sjokoladen, ha bitene i kakaomelken og rør om til sjokoladen har smeltet.
3. Ha fløten i en bolle, tilsett melis og stivpisk fløten. Rør inn likøren litt etter litt. Hell krydderteen gjennom et tefilter i den varme sjokolademelken. Ta ut vaniljestangen.
4. Hell sjokomelken i fire krus og fordel kokoslikørkremen på toppen. Dryss over kanel og server pyntet med kokosspon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar