Ingredienser.
smør og sukker til formene
40g mørk sjokolade
1/4 l melk
2ss kakaopulver
20g pulverkaffe
50g myktsmør
50g mel
4 eggeplomme
5 eggehviter
70g sukker
melis dryss til pynt.
Tilberedning til 8 personer.
1. pensle formene ( à 1 1/2 dl) med smeltet, litt avkjølt smør og strø med sukker.
2. Finhakk sjokoladen og ha den i en kjele sammen med melken. Tilsett kakao gjennom en sikt, ha deretter i espressokaffen, rør godt og kok opp. Bland smør og mel og rør inn i den kokende sjokomelken litt etter litt. Rør helt til en glatt masse. La den avkjøles litt.
3.
Visp eggeplommene litt etter litt i den lukne suffleen, og rør til en glatt og kremete masse. Forvarm stekeovnen til 200 grader celsius.
4.
Stivpisk eggehvitene. Rør i sukker litt etter litt. Bland ca. en firedel av den piskede eggehviten i sufflemassen. Vend resten av eggehviten forsiktig inn. Fyll formene med sufflemasse til ca. 1 cm under kanten og avslutt med glatt overflate.
5.
Fyll en dyp langpanne med vann ved temperatur 80 grader celsius og plasser formen i pannen slik at vannet står ca. 2 cm under kanten på formene. Sett langpannen midt i ovnen og stek i 40 minutter. ikke åpne ovnen under steking.
6.
Ta ut suffleene, dryss over melis og server straks med pisket krem som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar