lørdag 22. september 2012

Sjokoladesuffle med espresso.

Ingredienser.

smør og sukker til formene

40g mørk sjokolade

1/4 l melk

2ss kakaopulver

20g pulverkaffe

50g myktsmør

50g mel

4 eggeplomme

5 eggehviter

70g sukker

melis dryss til pynt.


Tilberedning til 8 personer.

1. pensle formene ( à 1 1/2 dl) med smeltet, litt avkjølt smør og strø med sukker.

2. Finhakk sjokoladen  og ha den i en kjele sammen med melken. Tilsett kakao gjennom en sikt, ha deretter i espressokaffen, rør godt og kok opp. Bland smør  og mel og rør inn i den kokende sjokomelken litt etter litt. Rør helt til en glatt masse. La den avkjøles litt.

3.
 Visp eggeplommene litt etter litt i den lukne suffleen, og rør til en glatt og kremete masse. Forvarm stekeovnen til 200 grader celsius.

4.
Stivpisk eggehvitene. Rør i sukker litt etter litt. Bland ca. en firedel av den piskede eggehviten i sufflemassen. Vend resten av eggehviten forsiktig inn. Fyll  formene med sufflemasse til ca. 1 cm under kanten og avslutt med glatt overflate.

5. 
Fyll en dyp langpanne med vann ved temperatur 80 grader celsius og plasser formen i pannen slik at  vannet står ca. 2 cm under kanten på formene. Sett langpannen midt i ovnen og stek i 40 minutter. ikke åpne ovnen under steking.

6.
Ta ut suffleene, dryss over melis og server straks med pisket krem som tilbehør.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar