lørdag 22. september 2012

Sjokoladelikør med glitrende småkaker.

Ingredienser.

Likør:

250g melkesjokolade

4 eggeplommer

300g sukker

1/2 l melk

3 ts vaniljesukker

1 1/4 dl vingjær

11/4 dl rom

Småkaker:

200g melkesjokolade

30g sølvperler (kakepynt).


Tilberedning til 4-6 personer.

1.
 Likør: grovhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Avkjøl. Visp eggeplommer og halvparten av sukkeret til eggedosis. Rør inn den smeltede sjokoladen litt etter litt.

2. 
Ha melk, resten av sukkeret og vaniljesukker i en kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og avkjøl i ti minutter. Sil vaniljemelken under omrøring i den smeltede sjokoladen.

3.
Ha vingjær og rom i sjokoladekremen og rør godt. Dekk til sjokoladelikøren og la den avkjøles i ca. tre timer.

4.
Småkaker: Finhakk sjokoladen og ha bitene i en plastpose. Lukk posen godt og legg den i vannbad til sjokoladen smelter.

5.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Finhakk sølvperlepynten i en hurtigmikser. Løft plastposen ut av vannbadet. Klipp et lite hull i den ene hjørnet av posen, og sprøyt ca 20 sjokoladepletter a ca. 6 cm i diameter på bakepapiret. Pynt dem  med sølvperlepynten og la ligge til pynten har festet seg.

6.
Fordel sjokolikøren i godt avkjølte glass, fyll opp med isbiter og server med glitrende småkaker. Resten av likøren kan oppbevares i glass med tettsluttende lokk i kjøleskap maks to uker.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar