Ingredienser.
Likør:
250g melkesjokolade
4 eggeplommer
300g sukker
1/2 l melk
3 ts vaniljesukker
1 1/4 dl vingjær
11/4 dl rom
Småkaker:
200g melkesjokolade
30g sølvperler (kakepynt).
Tilberedning til 4-6 personer.
1.
Likør: grovhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Avkjøl. Visp eggeplommer og halvparten av sukkeret til eggedosis. Rør inn den smeltede sjokoladen litt etter litt.
2.
Ha melk, resten av sukkeret og vaniljesukker i en kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og avkjøl i ti minutter. Sil vaniljemelken under omrøring i den smeltede sjokoladen.
3.
Ha vingjær og rom i sjokoladekremen og rør godt. Dekk til sjokoladelikøren og la den avkjøles i ca. tre timer.
4.
Småkaker: Finhakk sjokoladen og ha bitene i en plastpose. Lukk posen godt og legg den i vannbad til sjokoladen smelter.
5.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Finhakk sølvperlepynten i en hurtigmikser. Løft plastposen ut av vannbadet. Klipp et lite hull i den ene hjørnet av posen, og sprøyt ca 20 sjokoladepletter a ca. 6 cm i diameter på bakepapiret. Pynt dem med sølvperlepynten og la ligge til pynten har festet seg.
6.
Fordel sjokolikøren i godt avkjølte glass, fyll opp med isbiter og server med glitrende småkaker. Resten av likøren kan oppbevares i glass med tettsluttende lokk i kjøleskap maks to uker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar