mandag 14. oktober 2013

Hjemmelaget bearnaise saus.


6 stk hel hvit pepper

2 stilker frisk kruspersille

1 stk finhakket sjalottløk

1/2 dl hvitvinseddik

1 dl vann

6 stk eggeplommer

500 gr smeltet smør

1 ss hakket frisk kruspersille

1 ss hakket frisk kjørvel

1 ss frisk hakket estragon


Ha pepper, kruspersille, finhakket sjalottløk,hvitvinseddik og vann i en kjele og kok opp.
Kok det ned til det kun er ca 3 - 4 ss væske igjen. Sil av.

Pisk eggeplommene over et vannbad. Det vil si i en bolle eller en gryte som varmes opp over dampen fra kokende vann i en annen, større gryter. Tilsett den reduserte kryddervæsken du laget først og pisk til eggeplommene holder ca 60 grader.

Tilsett det smeltede smøret i en tynn stråle mens du hele tiden pisker. Tilsett hakkede urter og smak til med salt og kvernet pepper.

Sausen må ikke koke, da sprekker den. Hold den lun frem til servering.

Varier gjerne sausen ved å smake til med forskjellige urter, chili, tomat m.m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar