onsdag 30. oktober 2013

Lammeskank med rødvin og bønnemos.

   4 lamme skanker

2 laurbærblad

4 dl rødvin

1 løk i båter

2 hvitløkfedd

2 sjalottløk, hakkede

2  hvitløkfedd, hakkede

2 bokser kokte hvite bønner

2 dl kyllingbuljong

1-2 ss sitronsaft

2 ts timian, hakket

salt og pepper

Maisenna til jevning 

1 ss smør.


1. Legg  lamme skanker, laurbærblad, vin, løk og hvitløk i en kjele og dekk med vann.
Kok  under lokk over lav varme i ca. 2 timer eller til kjøttet
løsner lett fra benet.

2. Surr løk, hvitløk og bønner i litt smør eller olje og ha over kyllingbuljong.
Kok i  5 minutt, og mos til en grov mos.
Smak til bønne mosen med sitronsaft, timian, salt og pepper.

3. Sil kraften fra kjøttet over i en kjele.
Jevn  kraften og smak til med salt og pepper.
Pisk inn smør i sausen og server med kjøtt og bønne mos.

                  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar