4 lamme skanker
2 laurbærblad
4 dl rødvin
1 løk i båter
2 hvitløkfedd
2 sjalottløk, hakkede
2 hvitløkfedd, hakkede
2 bokser kokte hvite bønner
2 dl kyllingbuljong
1-2 ss sitronsaft
2 ts timian, hakket
salt og pepper
Maisenna til jevning
1 ss smør.
1. Legg lamme skanker, laurbærblad, vin, løk og hvitløk i en kjele og dekk med vann.
Kok under lokk over lav varme i ca. 2 timer eller til kjøttet
løsner lett fra benet.
2. Surr løk, hvitløk og bønner i litt smør eller olje og ha over kyllingbuljong.
Kok i 5 minutt, og mos til en grov mos.
Smak til bønne mosen med sitronsaft, timian, salt og pepper.
3. Sil kraften fra kjøttet over i en kjele.
Jevn kraften og smak til med salt og pepper.
Pisk inn smør i sausen og server med kjøtt og bønne mos.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar