mandag 14. oktober 2013

Hjemmelagde hamburgerbrød.

  

Skal du ha grillfest hjemme kan du jo prøve å imponere  vennene dine med dine egne hjemme lagde hamburgerbrød.

10-12 hamburgerbrød.

3 dl melk

1/2 pk fersk gjær

1 ts sukker

1/2 ts salt

3 ss olje

200 gr sammalt hvete, fin

250 gr hvetemel

sesamfrø, linfrø og hav salt til toppingen.


Varm melken til den er fingervarm.
Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren.
Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. 
Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.

Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Elt deigen lett, og trill den til  en jevnpølse som deles i tolv like store deler. 
Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom det skal brukes til hamburgere.

Legg de med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La de hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
Dekk brødene med klede og la de heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10 - 15 min til de er lysebrune. Avkjøl på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar