1 lammelår
Salt og pepper
1 dl brødrasp
6 hvitløkfedd, hakket
1 sitron, revet skall
1 bunt persille, hakket
800 gram mandelpotet
1 pose rødvinssaus
Litt rosmarin
1 spise skje sitron saft
600 gram grønnsaker f.eks, asparges,
sukkererter, små tomater med stilk, løk
4 spise skjeer myntegelé
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Bland brødrasp, hvitløk, sitron og persille
sammen og trykk blandingen på steken.
Ha steken over på ovns brett og stek
i ovn ved 175 grader celsius i ca. 50 minutt eller til
en kjernetemperatur på 68 grader celsius. Bruk
steketermometer. La steken hvile før den
skjæres opp i skiver.
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Lag
sausen som anvist på pakken. Smak til
sausen med salt, pepper, rosmarin og sitronsaft.
Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
Server med gele.
800 gram mandelpotet
1 pose rødvinssaus
Litt rosmarin
1 spise skje sitron saft
600 gram grønnsaker f.eks, asparges,
sukkererter, små tomater med stilk, løk
4 spise skjeer myntegelé
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Bland brødrasp, hvitløk, sitron og persille
sammen og trykk blandingen på steken.
Ha steken over på ovns brett og stek
i ovn ved 175 grader celsius i ca. 50 minutt eller til
en kjernetemperatur på 68 grader celsius. Bruk
steketermometer. La steken hvile før den
skjæres opp i skiver.
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Lag
sausen som anvist på pakken. Smak til
sausen med salt, pepper, rosmarin og sitronsaft.
Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
Server med gele.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar