onsdag 23. oktober 2013

Ovnsbakt lammelår.

1 lammelår

Salt og pepper

1 dl brødrasp

6 hvitløkfedd, hakket

1 sitron, revet skall

1 bunt persille, hakket

800 gram mandelpotet

1 pose rødvinssaus

Litt rosmarin

1 spise skje sitron saft

600 gram grønnsaker f.eks, asparges,

sukkererter, små tomater med stilk, løk

4 spise skjeer myntegelé


Krydre kjøttet med salt og pepper.
Bland brødrasp, hvitløk, sitron og persille
sammen og trykk blandingen på steken.
Ha steken over på ovns brett og stek
i ovn ved 175 grader celsius i ca. 50 minutt eller til
en kjernetemperatur på 68 grader celsius. Bruk
steketermometer. La steken hvile før den
skjæres opp i skiver.

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Lag
sausen som anvist på pakken. Smak til
sausen med salt, pepper, rosmarin og sitronsaft.

Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
Server med gele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar