4 ss granateplesaus
1 ts Kummen
1 sitron, saften
1 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, hakkede
1 løk, hakket
1 lammeskulder ( hel bog eller stek), ca. 1 1/2 kg
Granateplesalat:
2 granatepler, innmaten
1 neve flatpersille
1 neve brønnkarse eller ruccula
1 rødløk i tynne skiver
1 ss olivenolje
1. Ha granateplesaus, kummen, sitronjuice, olje og hvitløk i en kjele og kok sammen.
Varm opp ovnen til 160 grader.
Legg løken utover en ildfast form og legg lammeskulderen over.
Hell granateplesausen over kjøttet.
Ha 2 dl vann i kjelen og hell resten rundt kjøttet i formen.
Dekk formen med aluminiumfolie og stek ved 160 grader i 3 timer.
2. Ta folien av formen og stek videre i 30 minutt slik at kjøttet får farge.
La kjøttet hvile på lun plass i 20 minutt før det skjæres opp i skiver.
3. Bland alle ingrediensene til salaten og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar