600 gram lammekjøtt i grytebiter
1 gul løk i båter
2 hvitløkfedd
1 laurbærblad
200 gram gulerøtter i biter
100 gram kålrot i biter
100 gram sellerirot
1-2 dl mat fløte
maisenna
1 dl dill, hakket
600 gram små poteter
1-2 spise skjeer eddik 6%
Ha kjøtt, løk, hvitløk og laurbærblad og litt salt
i en kjele og dekk med vann. Kok opp og fjern
skummet. Kok på svak varme i 30 min. Tilsett
poteter og rot grønnsaker og kok videre til alt
er mørt.
Sil 6 dl av kraften over i en annen kjele og ha i
fløten. Jevn med maisenna og smak til med salt
og pepper. Ha i dill og smak til med eddik.
Legg over kjøtt, poteter og rot grønnsaker i
sausen og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar