onsdag 23. oktober 2013

Lammefrikassè med dill saus.

         

 600 gram lammekjøtt i grytebiter

1 gul løk i båter

2 hvitløkfedd

1 laurbærblad

200 gram gulerøtter i biter

100 gram  kålrot i biter

100 gram sellerirot

1-2 dl mat fløte

maisenna

1 dl dill, hakket

600 gram små poteter 

1-2 spise skjeer eddik 6%



Ha kjøtt, løk, hvitløk og laurbærblad og litt salt
 i en kjele og dekk med vann. Kok opp og fjern 
skummet. Kok på svak varme i 30 min. Tilsett
 poteter og rot grønnsaker og kok videre til alt 
er mørt.

Sil 6 dl av kraften over i en annen kjele og ha i
fløten. Jevn med maisenna og smak til med salt
og pepper. Ha i dill og smak til med eddik.

Legg over kjøtt, poteter og rot grønnsaker i
sausen og server.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar